Search
  • admin

Outsider & Sandi MVP

OUTSIDER & SANDI MVP

Leto 2017 je bilo plodno. V enem letu sem zaokrožil slovenijo, predstavil album, imel boljše in slabše nastope, spoznal še več soustvarjalcev, glasbenikov, predstavnikov, organizatorjev. Moja hrbtenica je vedno močnejša in čutim, da je čas da zajadram s tokom, ki me vodi v globlje in širše vode.

Izpolnil sem nekaj ciljev. Izdal dolgometražni album, prenesel emotivno breme in katarzo zapakiral v lokalno patriotski album. Zaradi tega sem označen bolj promotor kot reper. Namen, ki ga album nosi, se v drobcih odraža pri posameznikih. Čas bo prinesel svoje. Album sem predstavil z bendom, katerega člani so se razkropili po svojih glasbenih poteh in nam tako čas kot honorar ni dovolil še kdaj stopiti skupaj na oder. Nekateri komadi so priromali tudi na druge glasbene postaje, ne samo na lokalno radijsko postajo, kateri sem dolžan veliko zahvalo za priložnost in podporo, ki mi jo nudijo. Ne mine dan, ko ne zavrtijo vsaj enega mojega komada. Hvala R94.

Moja glasbena pot pa se je križala s skupino OUTSIDER. Dolgoletno prijateljstvo z vodilnim članom in vokalistom Draganom Babudrom, naju je pripeljalo tudi do glasbenega udejstvovanja. Single »Modro sonce« smo zapakirali v fuzijo rock-a in hip hopa. Opeva problem, ki ga imam tudi sam – odvisnost od telefona/ekrana. Moj vložek, čeprav kratek, ampak jedernat, mi ni bilo enostavno zapakirati tako, da ga bo slišati skrajno enostavno, spevno, a hkrati z močno sporočilnostjo, ker je to v nasprotju z mojim dosedanjim delom, ker rad kompliciram, zavijam sporočilo v prenesene pomene in reperske tehnike, tako da ni najbolj na prvo žogo. Moj vložek za Modro sonce pa je! Direkt. Melodično. Enostavno. Lahko. Izkušnja, ki sem jo dobil med ustvarjanjem in snemanjem tega komada, mi je dala potrditev, da je čas, da se tudi sam usmerim v tovrstno ustvarjanje. Konec koncev se redkokdo poglobi toliko v moje tekste, kot tisti moji najbližji, ki me poznajo, ki me hočejo spoznat.

Fuzija, ki nas je združila, je kričala tudi po temu, da naše sodelovanje razširimo tudi tako, da nastopamo skupaj. S člani skupine Outsider smo tako pripravili tudi nekaj mojih komadov, ki smo jih odigrali tako na večjih kot manjših koncertih. Z njimi sem in še vedno uživam, doživljam to, kar sem od vedno hotel – nastopati z elektriko. Tako sem tudi jaz »dostavljen« kot sem si zamislil.

Plodno, bogato in poučno leto 2017 mi daje abnormno količino zagona. Hvala vsem članom Outsider-jev, veselim se novih odrov, novih komadov, kar deluje, DELA!


Sandi Nemet a.k.a. Sandi MVP


60 views0 comments
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now