DRUGI O NAS

''Hvala, ker si je nekoliko modernejše usmerjena skladba. V njej Outsider kombinirajo sodobno rock zvočnost s prefinjenim melodičnim klasičnim pop rockom in dramatičnostjo, ki je zelo blizu power baladam osemdesetih.

Outsider tudi s to skladbo kažejo, da imajo ustvarjalno širino in da lahko na njihovem albumu, ki ga pripravljajo, pričakujemo marsikaj dobrega in raznolikega.''

Hemingwey

''Ta monolitni rock rušilec združuje vso vibracijo in tisto posebno energijo postojnske rock scene. Pesem je v osnovi moderni, visokooktanski hard rock, ojačan s kompaktno, težko zvočnostjo klasičnega heavy metala in tudi dramatičnostjo, toplino in spevnostjo YU rocka. Vokalna izvedba je doživeta in prepričljiva in ritem silovit.''
 
Hemingwey 

Bend je že petnajst let nepogrešljivi del razvejane in vedno zanimive postojnske rock scene, ki je že desetletja pravo (tudi duhovno, op.) zavetišče rockerjem in metalcem. Outsider so prepoznavni in cenjeni predvsem zaradi atraktivnih koncertov, na katerih na zelo energičen in rahlo samosvoj način trgajo klasike YU rocka.

V Postojni se v zadnjem času marsikaj spreminja. Pred kratkim je tam začel delovati studio in glasbeni center Rocks Off, v katerem so Outsider posneli svojo novo skladbo, ki nosi naslov Modro sonce.

Prav posebno zanimivo pa je prepletanje strupenih kitarskih fraz in riffov s hipnotičnimi, občasno starinskimi (hammond) klaviaturami. Po uvodu, kiticah in refrenu pa precej presenetljivo sledi eksplozivni rap vložek zgolj ob spremljavi trdega ritma in vdorov hammonda. Zanj je poskrbel postojnski raper številka ena, Sandi MVP, ki je nase opozoril z odličnim albumom Feniks Adelsberg. Outsider pa skladbo zaključijo s težko-kategornim novo-rockerskim kitarskim solom. Ti štirje dokaj raznoliki sklopi v sicer celovito zastavljeni in nadvse tekoči in melodični skladbi delujejo kot nekakšen hitri sprehod skozi zvoke rocka iz postojnskih koncev. Pri tem pa Outsider ne izgubljajo lastne zvočne identitete.

 

Publiku su zagrijali Outsider, grupa koja se bavi uglavnom obradama hitova s ‘ovih prostora’, pa su tako u set-listi svoje mjesto našli “Haj nek se čuje” Alena Islamovića, “Kap po kap” Divljih jagoda, pa i “Teške boje” Majki, s kojom su zaključili nastup. Outsider su svoj nastup odradili vrlo profesionalno, pri čemu su zvučali kao cjelina koja je više od sume pukih dijelova. Interakcija između članova je bila neobično opipljiva, što će, bar u prvom dijelu koncerta biti veliki kamen spoticanja za Riblju čorbu.

www.muzika.hr

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now